biológusok, MTA-KOKI Rendszer- Neurobiológia Kutatócsoport tagjai

Balázsfi Diána diplomáját az ELTE TTK Idegtudomány szakirányon szerezte, majd doktori munkáját az MTA KOKI Magatartás és Stressz Kutatócsoportjában folytatta. 2016 óta a Lendület Rendszer-Neurobiológiai csoportban a bazális előagy, elsősorban a kolinerg rendszer, -melynek sérülése figyelhető meg Alzheimer-kór esetén- figyelmi folyamatokban játszott szerepének kutatásával foglalkozik. Birtalan Eszter ELTE TTK III. éves hallgatója és TDK munkája részeként automatizált magatartásvizsgáló rendszerek feljlesztésével is foglalkozik.

Előadásukban először egy rövid összefoglalót hallhatnak az érdeklődők, hogy milyen automatizált rendszerek léteznek, egyrészt az állatok fiziológiai szükségleteinek ellátására, másrészt milyen rendszerek használhatóak a magatartás vizsgálatok során.

Az előadásuk második felében pedig, egy laborukban fejlesztett automata lakó-tanító egységet fognak bemutatni, mely során az érdeklődők részletesebb betekintést is nyerhetnek a rendszer működésébe, és akár a rendszer programozásába is.